Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: Peste două zile la Suceava se predă managementul unei echipe civile / Care este situația din cel mai afectat județ al României 

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi seară, peste două zile va reveni o conducere civilă la Spitalul Județean Suceava, manageriat în acest moment de o echipă de medici militari.

Avem în acest moment circuite, avem personal reabilitat, avem o încredere recăpătat, avem un spital care poate face activitate medicală”, a spus Nelu Tătaru, marți seară, la Digi24.

Întrebat despre modul în care a fost instalat un management militar la diferite spitale din țară, ministrul Sănătății a spus: “La Suceava şi la Deva am fost după un moment în care am avut manageri interimari civili care şi-au dat demisiile. Deşi începuseră să apară medicamente, echipamente, materiale sanitare nu au putut gestiona situaţia. Poate nu aveau nici autoritatea şi atunci am recurs la management militar. Managementul militar nu a făcut altceva decât a impus rigurozitatea, respectarea unor circuite şi să nu vă gândiţi că nu s-au blocat în nişte inerţii sau respingeri. Dar au fost consecvenţi”.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că, de joi, Spitalul Judeţean Suceava va fi din nou condus de o echipă civilă.

„Peste două zile, la Suceava se predă managementul unei echipe civile. Avem în acest moment circuite, avem personal reabilitat, avem o încredere recăpătată, avem un spital care poate face activitate medicală şi eu sper că această săptămână în care tandemul conducere militară cu cea civilă, aleasă din rândul cadrelor medicale, să poată face o predare în acelaşi condiţii în care s-a făcut şi conduita în managementul militar”, a mai spus Nelu Tătaru.

O echipă din Ministerul Apărării Naţionale a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava începând cu data de 2 aprilie, după ce s-a constatat că la unitatea medicală nu sunt respectate regulile impuse pe perioada epidemiei.

Echipa a fost formată din patru militari – colonel medic Daniel Ionuţ Derioiu – manager, locotenent-colonel medic Dinu Chioralia – director medical, locotenent-colonel Cristian Mihoci – ofiţer de stat major şi maiorul Bebi Lupaşcu – ofiţer de logistică.

Cel mai afectat județ de epidemia de coronavirus este Suceava. Aici sunt înregistrate 2 695 de cazuri de infectare. Opt comune limitrofe ale municipiului sunt în carantină. De asemenea, cele mai multe cadre medicale care au contactat infecția cu Covid-19 sunt din Suceava.

sursa foto: Wikipedia

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *