Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: Nu suntem în vârful valului 4. Avem restricții pe care nu le verifică nimeni

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2021

Nelu Tătaru, consilierul onorific al prim-ministrului interimar pe probleme de sănătate, a explicat sâmbătă, 16 octombrie, că România nu a atins, încă, vârful valului 4 al pandemiei de coronavirus, deși numărul de cazuri zilnice de COVID-19 a ajuns la o medie de aproximativ 15.000 pe zi. 

Avem o lună octombrie grea, nu suntem în vârful valului 4(…) Anul trecut făceam o analiză şi vedeam că 5% din cazuri ajung la Terapie Intensivă, anul ăsta vedem că în jur de 10% din cazuri ajung la Terapie Intensivă. Anul trecut spuneam că transmiterea se face exagerat de mult, dar nu putem vizualiza. Anul acesta suntem în aceeaşi paradigmă, dar în condiţiile în care lumea priveşte cu mai multă relaxare”, a declarat Nelu Tătaru, sâmbătă, la Digi24.

Fostul ministru al Sănătății a fost întrebat dacă o perioadă de două săptămâni de carantină pentru toată România ar fi suficientă pentru a gestiona valul 4 al pandemiei.

Dacă aş şti că ajung două săptămâni, da, dar nu ajung două săptămâni. Fiecare transmitere se află în diferite stadii de boală. În condiţiile în care nu suntem în 2020 şi nu rămânem la îndemâna lockdown-ului, avem nişte restricţii pe care le-am impus de anul trecut pe care nu le verifică nimeni şi nu ia nimeni măsuri dacă nu se respectă”, a precizat fostul ministru.

Cifrele valului 4

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă, 16 octombrie, un număr de 15.239 de cazuri de COVID-19 și 350 de decese raportate în ultimele 24 de ore. La nivel național, numărul pacienților internați în stare gravă în secțiile ATI a ajuns la 1.739.

În spitalele din țară, 18.361 de persoane sunt internate cu COVID-19, dintre care 429 sunt minori. Din cei 1.739 de pacienți internați la ATI, 35 sunt minori. În plus, România nu mai are locuri la ATI pentru pacienții cu forme severe ale COVID-19.

În ultimele 5 zile, în România, 1.851 de persoane și-au pierdut viața, în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2, și au fost raportate 79.926 de cazuri.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Criză de personal medical în plin val 4 al pandemiei / Raed Arafat: E situație de dezastru

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW