Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru nu are COVID-19 / Ministrul Sănătății s-a testat, după ce Ludovic Orban a intrat în izolare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Nelu Tătaru nu are COVID-19, după ce și-a făcut un test la cerere, anunță Ministerul Sănătății. Ministrul s-a testat, după ce premierul Ludovic Orban a intrat în izolare, în urma contactului direct cu Silviu Mănăstire, confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2.

Rezultatul testului RT-PCR pentru noul coronavirus (SARS-CoV-2) în cazul ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, este negativ. Testul ministrului Sănătăţii a fost realizat la cerere, preventiv. Ministrul nu a fost contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv”, precizează Ministerul Sănătății.

CITEȘTE ȘI: Premierul Orban nu are COVID-19 / Decizia luată de șeful Guvernului, după ce a intrat în contact cu jurnalistul infectat

Premierul Ludovic Orban a primit rezultat negativ la testul pentru COVID-19 pe care l-a efectuat luni, la cerere, însă va rămâne în carantină până joi.

„Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menționăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv. 

Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.

CITEȘTE ȘI: Nicușor Dan: Rezultatul testului Covid făcut la cerere este negativ / Primarul ales al Capitalei rămâne în izolare

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/nelu-tataru-nu-are-covid-19-ministrul-sanatatii-s-a-testat-dupa-ce-ludovic-orban-a-intrat-in-izolare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW