Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: Cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 noiembrie 2020

Nelu Tătaru consideră că întreaga țară este vinovată pentru situația în care se află sistemul sanitar și promite că a început să evalueze managementul spitalelor.

Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a declarat Nelu Tătaru, întrebat la Leţcani dacă se simte vinovat pentru situaţia de la Neamţ.

Ministrul Sănătății a mai fost întrebat care ar fi pașii pe care România trebuie să îi urmeze spre a nu mai întâmpina astfel de „erori fatale”.

Începând nu neapărat de mâine, începând, dacă îmi puteţi permite, de ieri ca să zicem aşa. Tot ce înseamnă reevaluarea managementului, tot ce înseamnă reevaluare capacitate de tratament a unităţilor sanitare, tot ce înseamnă coordonare de către minister a situaţie”, a precizat ministrul.

CITEȘTE ȘI: BREAKING Incendiu la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț / UPDATE: 10 persoane și-au pierdut viața

Nelu Tătaru a mai precizat ISU și Parchetul General fac, în acest moment, o evaluare a situației.

Este o evaluare în acest moment pe care o face atât ISU, cât şi Parchetul General. Nu este vorba dacă au autorizaţie sau nu. Aceasta o decide ISU. Având în vedere că avea o structură mai veche din Terapia de la 2 la 3, rămâne ca evaluarea care s-a făcut atunci când s-a făcut de la 2 la 3 şi astăzi când s-a decis trecerea de la etajul 3 la etajul 2, dacă a fost evaluat atât spaţiul, cât şi dotarea”, a afirmat Tătaru.

Acesta a spus că secția de ATI a Spitalului Județean este evacuată.

Nu, doar secţia de Terapie Intensivă, urmând ca să revenim la secţia ATI de la etajul 3, unde sunt în 24-48 de ore, 12 paturi. Pacienţii COVID sunt cei cu simpotomatologie medie, uşoară, care sunt internaţi pe secţii. Ceilalţi erau în cea de Terapie Intensivă”, sunt precizările ministrului.

Sursă foto: Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius Corfu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW