Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Negocierile pentru formarea unui nou guvern, blocate / Președintele PNL: Nu aș grăbi lucrurile. Să nu ne trezim peste 2 luni de zile că se rupe coaliția

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 noiembrie 2021

Negocierile dintre PNL și PSD pentru formarea unui nou guvern au intrat într-un nou blocaj și au fost amânate cu încă o zi, după ce liberalii și social-democrații nu s-au putut pune de acord pe capitolul legat de Finanțe, din programul de guvernare al noului executiv.

Suntem într-o direcție bună, toată lumea a înțeles că nu se poate cu ceea ce venisem toți inițial în discuție”, a declarat Florin Cîțu, marți, la 8 zile de la decizia oficială a PNL și PSD, prin care cele două partide au început negocierile pentru formarea unui nou guvern.

Liderii PNL și PSD caută o soluție de compromis în privința creșterilor de pensii și alocații, menționând că au mai multe variante în lucru.

Căutăm măsuri intermediare, căutăm și alte surse de venit, care pot să vină din reduceri de cheltuieli. Mai avem acum o variantă pe care o vom evalua în această seară și cu care vom veni mâine, ne uităm și la redevențe(…)Nu este vorba doar despre pensii, sunt mai multe măsuri care trebuie luate în calcul. Impactul bugetar este mare, deocamdată”, a spus liderul PNL, la finalul rundei de negocieri de marți.

Florin Cîțu susține că liderii celor două partide vor să găsească „compromisul cel mai bun”, după ani de zile în care PSD și PNL au avut opinii diferite „pe foarte multe subiecte”.

Nu aș grăbi lucrurile, vreau să facem ceva care să dureze și să nu ne trezim peste 2 luni de zile că se rupe coaliția(…)România are un Guvern care funcționează și ia decizii. Eu v-am spus că după atâția ani de zile când am fost pe poziții diferite, să ne punem la masă să găsim o soluție, e dificil, dar vrem să găsim compromisul cel mai bun”, susține premierul interimar.

Liberalii se vor întruni marți seară într-o ședință pentru a discuta pe tema negocierilor dintre PNL și PSD și pentru a decide numele prim-ministrului cu care se vor prezenta, alături de social-democrați, la consultările cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW