Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Navă civilă românească, avariată ușor în atacul Rusiei din portul ucrainean Reni. MApN: Nu există amenințări directe la adresa României

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 25 iulie 2023 Etichete: , , , ,

O navă civilă românească care se afla luni, 24 iulie, în Portul Reni, din regiunea Odesa, a fost avariată ușor în atacul cu drone al Rusiei. Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a precizat că echipajul nu a fost afectat și a continuat drumul. 

Oficialii MAE au menționat că nu există români răniți în urma atacurilor cu drone ale Rusiei asupra porturilor Reni și Ismail care, pe Dunăre, au graniță comună cu Ucraina.

Autoritățile române spun că nu există amenințări directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României. Precizarea MApN vine, după atacul rus asupra portului ucrainean Reni, în apropiere de granița cu România.

Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structurile similare din țările aliate și cu cele din NATO, va continua consolidarea apărării comune pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat. De asemenea, Armata României rămâne fermă în aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea siguranței și libertății de navigație în zona de responsabilitate din Marea Neagră”, precizează oficialii MApN.

Şase persoane au fost rănite în atacul rus, produs în noaptea de duminică spre luni,  a anunțat  într-o postare pe Telegram comandantul Administraţiei Militare regionale Olg Kiper, potrivit CNN.

CITEȘTE ȘI:  Măsuri de securitate, după ultimul atac al Rusiei. Secretarul american de stat Antony Blinken a discutat cu Luminiţa Odobescu, ministrul român de Externe UPDATE

Sursă foto: captură video

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW