Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


NATO organizează exerciții de descurajare nucleară / Stoltenberg: Luăm în serios amenințările lui Putin

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 octombrie 2022 Etichete: , ,

Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a anunțat joi, 13 octombrie, începerea de săptămâna viitoare a unui exercițiu NATO de descurajare nucleară. 

„Este important să discutăm și să ne coordonăm în privința chestiunilor nucleare. Noi luăm în serios amenințările lui Putin și suntem vigilenți în continuare. Orice utilizare a armelor nucleare ar schimba complet natura conflictului. Rusia știe că un război nuclear nu poate fi câștigat”, a declarat Stoltenberg, într-o conferință de presă.

Totodată, Alianța a mai tarnsmis că politica sa nucleară se află în „revizuire constantă și este modificată și adaptată în lumina noilor evoluții”, conform Reuters.

Exercițiul de descurajare nucleară al NATO „Steadfast Noon” are loc anual și este menit să prevină un atac asupra unei țări aliate. Potrivit sursei citate anterior, în acest exercițiu nu se folosesc arme reale.

„Forța de descurajare nucleară este cea mai importantă forță. Este eficientă și este așa de decenii întregi”, a mai precizat secretarul general al NATO.

CITEȘTE ȘI: România și alte 13 state membre NATO vor achiziționa împreună sisteme de apărare antiaeriană

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW