Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


România și alte 13 state membre NATO vor achiziționa împreună sisteme de apărare antiaeriană

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

Miniștrii Apărării din 14 state NATO, inclusiv din România, și reprezentantul Finlandei au semnat joi, 13 octombrie, o scrisoare de intenție prin care își propun să dezvolte o inițiativă ce prevede achiziția în comun a sistemelor de apărare antiaeriană, pentru a întări sistemele integrate de apărare ale Alianței.

„Inițiativa de Apărare a Cerului European” a fost propusă de Germania și aprobată de România, Bulgaria, Belgia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Marea Britanie.

Angajamentul e atât de crucial azi, în condițiile în care suntem martorii atacurilor cu rachetă nediscriminatorii și nemiloase ale Rusiei asupra Ucrainei, ce omoară civili și distrug infrastructura critică”, a subliniat adjunctul NATO, Mircea Geoană.

Adjunctul secretarului general al Alianței a punctat că noile sisteme vor fi interoperabile și integrate în sistemele de apărare antiaeriană deja existente ale NATO.

Alianța mai menționează că modul de abordare multinațional va oferi o modalitate flexibilă pentru statele membre de a-și întări descurajarea și apărarea într-un mod eficient, inclusiv din punct de vedere al costurilor.

Ținând cont de capacitatea industriei de apărare, această idee a achiziției în comun a unor echipamente militare, a fost discutată și aprobată la nivel european, este o idee care merită toate atenția noastră și trebuie să vedem modalitățile de a intra în acest proiect”, a declarat Nicolae Ciucă, în cadrul unei vizite la fabrica Dacia de la Mioveni.

Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW