Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Premierul Ciucă, întâlnire cu șefa Guvernului de la Chișinău

By Diochetanu Andreea , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 13 septembrie 2022 Etichete: , ,

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o marți, 13 septembrie, la Palatul Victoria, pe Natalia Gavriliță, șefa Guvernului de la Chișinău, Republica Moldova.

Conform unui comunicat de presă al Executivului român, în cadrul disucțiilor a fost analizat stadiul implementării proiectelor concrete destinate sprijinirii Republicii Moldova, în domenii care vizează aprovizionarea cu energie și gaz, asigurarea finanțărilor din pachetul de 100 de milioane de euro, precum și sprijinul bugetar direct de 10 de milioane de euro.

Cei doi au vorbit, între altele, despre fluidizarea traficului de la granițe, dar și despre gazele pentru R. Moldova.

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a asigurat că România depune toate eforturile pentru a găsi soluții de furnizare, tranzit și stocare a cantităților de gaze necesare Republicii Moldova. În privința energiei electrice, aceasta urmează a fi furnizată în cadrul infrastructurii de transport existente, urmând ca noi linii de interconectare să fie asigurate pe termen mediu și lung.

În cadrul întrevederii, Natalia Gavrilița a adus în discuție creșterea tranzitului de camioane la frontieră și nevoia unor măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului. În acest sens, noul punct de frontieră care va fi deschis la Bumbăta-Leova, pe un pod militar de pontoane, și preluarea traficului de mărfuri pe podul Rădăuți Prut-Lipcani vor contribui la decongestionarea zonelor aglomerate la punctele existente”, se mai arată în comunicat.

Și aderarea țării vecine la Uniunea Europeană a fost luată în discuție de cei doi oficiali.

„O atenție specială a fost acordată de către premierul Nicolae-Ionel Ciucă sprijinului pe care Guvernul României îl poate oferi în cadrul procesului de pregătire pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a făcut o trecere în revistă a stadiului actual al pregătirilor de la Chișinău în acest sens, cu precădere în domeniul justiției”, conchide Guvernul.

CITEȘTE ȘI Bogdan Aurescu: Republica Moldova este statul vecin cel mai afectat de agresiunea rusă în Ucraina

Foto: Guvernul României

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW