Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Natalia Gavrilița, înaintea ședinței comune de guvern: România va acorda Moldovei un grant de 100 de milioane de euro

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 8 februarie 2022

Vineri, 11 februarie, va avea loc ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova. Premierul R. Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat marți, 8 februarie, că este o ședință la care ambele părți au lucrat mult, pentru a rezolva probleme reale ale cetățenilor și pentru a aduce un impact major dezvoltării relațiilor dintre cele două țări.

Totodată, Natalia Gavrilița a detaliat câteva dintre deciziile care vor fi luate în ședința de vineri.

„Printre deciziile pe care le vom lua sunt și cele legate de reducerea și eliminarea unor tarife de roaming, ceea ce va economisi pentru cetățenii noștri zeci de milioane de lei pe an. Vom semna acorduri care se vor finaliza cu reparația și construcția de noi poduri, e vorba în special despre podul de la Ungheni, care va impulsiona activitatea economică în vestul țării”, a transmis Gavrilița marți, 8 februarie.

De asemenea, premierul moldovean a precizat că România va acorda Moldovei un grant în valoare de 100 de milioane de euro.

„Azi vreau să vorbesc despre o altă decizie care va avea impact direct asupra bunăstării oamenilor. România va acorda Moldovei un grant în valoare de 100 de milioane de euro, pe care îl vom putea accesa pe parcursul următorilor ani. Ne dorim ca cea mai mare parte din această sumă să suplinească sumele alocate Fondului de Dezvoltare Regională și Locală, pornit de Guvern acum câteva luni.

Asta ar însemna o contribuție consistentă a României la dezvoltarea regiunilor și satelor din Republica Moldova, prin finanțarea unor obiecte sociale și de infrastructură. E vorba de grădinițe, școli, sisteme de canalizare, stații de epurare, iluminare stradală și proiecte de antreprenoriat social. E vorba de bani care vor ajunge la oamenii din regiuni prin intermediul programului Satul European.

Cealaltă parte va merge către alte domenii, de menționat în special proiecte culturale, cum ar fi investițiile în Teatrului Național, Sala cu Orgă și alte incinte culturale, proiecte în domeniul mass-media precum și alte proiecte care vor fi identificate în cadrul negocierilor bilaterale”, a mai transmis Natalia Gavrilița.

Amintim că Natalia Gavrilița a efectuat joi, 9 decembrie, o vizită la București în cadrul căreia a avut o întrevedere cu prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Natalia Gavrilița a devenit astfel primul șef de Guvern primit de Nicolae Ciucă, după instalarea acestuia la Palatul Victoria.

Foto: Facebook/ Natalia Gavrilița

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *