Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD, publicat de Marcel Ciolacu

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 septembrie 2021

Marcel Ciolacu, președintele principalului partid de opoziție, Partidul Social Democrat (PSD), a publicat joi, 2 septembrie, textul moțiunii de cenzură pe care social-democrații urmează să o depună în Parlament pentru a demite Guvernul condus de Florin Cîțu.

Un lucru e clar! Acest guvern, care a adus haos și sărăcie, trebuie să plece acum! Iar pentru asta există o singură variantă: toți cei interesați să semneze alături de noi moțiunea de cenzură de mai jos! Fără șantaj, fără jocuri pe sub masă, fără interese obscure”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Ciolacu merge pe ideea potrivit căreia USR PLUS și AUR ar trebui să semneze moțiunea depusă de PSD, dacă vor să conteze pe voturile social-democraților, deși cele două partide au ajuns deja la un acord.

Așadar, stimați colegi de la USR: lăsați poveștile! Vreți să rămâneți în Guvern? Sau vreți – cu adevărat!- ca acest guvern să pice?Așadar, stimați colegi de la AUR: lăsați poveștile! Vreți să vă faceți capital electoral pe spinarea românilor, pe dramele lor? Sau vreți ca Guvernul Cîțu să plece?”, sunt mesajele lansate de Ciolacu pentru USR PLUS și AUR.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: SURSE Scenariile luate în calcul de USR PLUS pentru a-l demite pe Florin Cîțu

Liderul PSD i-a invitat pe reprezentanții AUR și USR PLUS să stea la aceeași masă și să discute, dacă vor să demită Guvernul Cîțu.

Textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD se numește „STOP sărăciei, scumpirilor și penalilor! JOS GUVERNUL CÎȚU!” și conține 11 capitole: Guvernarea perdanților a sărăcit România; Românii se confruntă cu explozia prețurilor și a cursului valutar; Dreapta a impus românilor o datorie care le amanetează viitorul; Absorbția fondurilor europene este la pământ; Capitalul românesc, condamnat la faliment; Agricultorii țării au fost umiliți. În loc să ajungă pe mesele românilor, munca lor e vândută pe nimic în străinătate; Comunitățile locale au fost condamnate la subdezvoltare; Guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a ratat toate țintele asumate în Sănătate; Deși nici nu a început anul școlar, Guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a făcut deja planurile de închiderea școlilor; Dreapta a instalat un penal la Palatul Victoria.

De precizat este că, în textul moțiunii, social-democrații critică în mod direct și activitatea unor miniștri ai USR PLUS, printre care Ioana Mihăilă, de la Sănătate, Cristian Ghinea, de la Fonduri Europene, sau Claudiu Năsui, de la Economie.

Fiecare zi cu Guvernul Cîțu în funcție este o încă o zi în care viața românilor va fi și mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităților locale blocată, iar viitorul țării este marcat de o îndatorare toxică, care va sacrifica însă generații întregi!”, se arată în textul moțiunii, prezentată de PSD.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu: Cine vrea ca acest Guvern să pice va semna moțiunea PSD / Propunerea lui George Simion

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *