Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, a fost adoptată de Camera Deputaților

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 13 mai 2020 Etichete: , ,

Moțiunea simplă depusă de PSD la Camera Deputaților împotriva ministrului Finanțelor a fost adoptată, miercuri. Aceasta este cea de-a doua moțiune care îl vizează pe liberal și care trece de Parlament.

Moţiunea simplă intitulat㔫Virusul Cîţu» a infectat economia naţională” a trecut cu 166 de voturi „pentru”, 94 de voturi „împotrivă” și 28 de abțineri.  Social democrații afirmă că Florin Cîțu s-a dovedit a fi incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie.

”Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, «Virusul Cîţu» a distrus aproape complet economia naţională! După aproape două luni de stare urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie”, scriu social-democraţii în textul moţiunii.

La ședința de plen de luni, Florin Cîțu a declarat că semnatarii moțiunii sunt „criminali” și „s-au folosit de acest virus nenorocit pentru a-și promova moțiunea și agenda politică”

„Aş vrea să vă reamintesc cine sunt semnatarii acestei moţiuni. Sunt aceia care în 10 august au gazat şi au bătut români nevinovaţi. A doua zi au dat vina tot pe aceiaşi români că veniseră să dea jos Guvernul. Era lovitură de stat. Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali în opinia mea. Pentru că şi-au permis să şantajeze acest Guvern ameninţând cu respingerea în Parlament a prelungirii stării de urgenţă, în opinia mea au jucat poker cu sănătatea românilor încercând să îl şantajeze chiar şi pe preşedintele României. (…) Dar cel mai josnic lucru pe care l-au făcut în această moţiune este că, fără niciun fel de respect pentru români, pentru cei afectaţi de această criză, au folosit acest virus nenorocit, care a generat victime şi în România şi peste tot în lume, pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică”, a afirmat Cîţu.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 16299 additional Info on that Topic: mainnews.ro/motiunea-simpla-impotriva-ministrului-finantelor-florin-citu-a-fost-adoptata-de-camera-deputatilor/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 7657 more Information to that Topic: mainnews.ro/motiunea-simpla-impotriva-ministrului-finantelor-florin-citu-a-fost-adoptata-de-camera-deputatilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *