Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Moştenirea pe care clasa politică o lasă României: Copiii de „succes” ai politicienilor

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 14 august 2019 Etichete: , , ,

Copiii și rudele politicienilor au parte de succes încă din primul pas pe care îl fac în cariera profesională. Cei mai mulți dintre aceștia sunt angajați la buget. Printre politicienii ai căror copii se bucură de job-uri în instituții ale statului, se numără Viorica Dăncilă, Petre Daea, Florin Iordache sau Adrian Năstase.

În ziua în care Viorica Dăncilă a depus jurământul ca prim-ministru al României, Victor Florin Dăncilă, fiul acesteia, a fost angajat la Curtea de Conturi a României.

Potrivit Curții de Conturi a României, Victor Dăncilă este angajatul Autorității de Audit și ocupă funcția de consilier în cadrul cabinetului demnitarului Ilie Sârbu, vicepreședinte al Autorității de Audit, cu contract individual de muncă încheiat pe o perioadă determinată.

Daea: Îmi ajut fata să își găsească un rost în viață

Dana Florentina Daea, fiica ministrului Agriculturii, Petre Daea, este angajată la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Potrivit instituției „ este angajată pe funcție de execuție”.

Petre Daea a declarat în urmă cu doi ani că și-a angajat fiica într-o instituție subordonată celei pe care o conduce pentru a o ajuta să „își facă un rost în viață”.

„Este un referent la o unitate subordonata ministerului. De cateva luni de zile este acolo. Este un adevar pe care nu il ocolesc si n-as avea de ce sa o fac.

Si este un copil care, ca si dumneavoastra, asteapta sa-si gaseasca rostul in viata. Sper sa-l gaseasca, iar in ceea ce ma priveste, ca parinte, o ajut sa-l gaseasca, pentru ca e firesc, este natural”, susținea la momentul respectiv ministrul Agriculturii.

Dana Daea a mai fost asistent comercial la Piscicultorul SA, companie la care și soția ministrului, Camelia Luchian, a fost director.

Delia Iordache, fiica social democratului Florin Iordache, a fost angajată în anul 2017 la Banca Națională a României. Înainte de a fi angajată la BNR, Delia Iordache a fost referent în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la departamentul Relația cu Românii de pretutindeni. În prezent, potrivit informaţiilor mainnews.ro, aceasta nu mai activează în cadrul BNR.

Fiul lui Adrian Năstase, consilier onorific al lui Mihai Fifor

Pe 23 iulie, Mihnea Năstase, fiul cel mic al lui Adrian Năstase, a fost numit a fost numit consilier onorific al vicepremierului pentru parteneriate strategice, Mihai Fifor. Viceprim- ministrul Fifor a fost cel care și l-a dorit pe Mihnea Năstase în această funcţie neremunerată.

Fiul cel mic al fostului premier Adrian Năstase și-a început activitatea în Parlamentul European la vârsta de numai 22 de ani. A lucrat ca asistent la cabinetul eurodeputatului social-democrat Cătălin Ivan, acolo unde se ocupa de relaţia UE – Rusia.

Potrivit CV-ului, Mihnea Năstase a absolvit Universitatea Americană din Paris, unde a studiat psihologie politică şi comportamentism colectiv. Ulterior, a urmat un master în comunicare publică şi socială la The London School of Economics.

Fiica lui Bădălău, angajat al Aeroportului Otopeni

În 2017, fata ministrului Economiei, Nicolae Bădălău, a fost angajată la Aeroportul Internațional Otopeni, unde ocupa funcția de Director al departamentului Conformare, Calitate, Siguranță și mediu, scrie Playtech.ro.

Fiul lui Gabriel Oprea, angajat la Ministerul Agriculturii

Pe 22 iulie, fiul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea a fost angajat temporar la Ministerul Agriculturii. Marin Oprea a mai încercat să se angajeze la același minister la începutul anului, însă nu a avut succes, potrivit G4media.ro.

Potrivit liberalului Ciprian Ciucu, nașa de cununie a Gabrielei Firea, Alina Tarchevscki, a fost angajată la Primăria Capitalei. Aceasta ocupă funcția director executiv la Direcția de Strategii a Primăriei Capitalei.

„Acum nu spun eu presei ce să scrie și ce să nu scrie. Dacă faptul că Alina Tarchevscki, prietena de la Antene/nașa de cununie/șefa de cabinet a Gabrielei Firea (primar, potențial candidat la Cotroceni) a fost făcută funcționar public și Directoare la Direcția de Strategii a Primăriei Capitalei, nu are valoare de știre… Asta e. Doar că mă așteptam și eu la un articolaș măcar, în josul unei pagini web” , a scris Ciprian Ciucu pe contul personal de Facebook.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *