Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Monica Melencu refuză să se prezinte la DIICOT pentru a-i fi recoltate probe. Femeia riscă o amendă de până la 5 000 de lei.

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Monica Melencu trebuia să se prezinte, joi, la DIICOT București pentru a-i fi prelevate probe, asta după ce procurorii au încercat să facă asta și marți. Mama Luizei refuză să-i fie recolate probe biologice, în ciuda deciziei Tribunalului București. Din acest motiv, femeia riscă o amendă de la 250 la 5000 de lei.

„Nu merg la DIICOT. Nu vreau. Părerea mea este că se mușamalizează cazul. Eu cred că oasele găsite în pădure sunt din cimitir și au fost puse intenționat acolo”, a declarat Monica Melencu pentru mainnews.ro.

Monica Melencu a mai spus că i s-a promis că miercuri, la ora 17.00, va veni o mașină DIICOT pentru a fi adusă la sediu, însă nu s-a mai întâmplat.

Pe de altă parte, DIICOT susține că nu i s-a oferit o mașină femeii și că nu au existat discuții legate de transport.

În cursul zilei de marți, procurorii DIICOT s-au dus la locuința familiei Melencu pentru a preleva probe biologice de la mama Luizei. Femeia a refuzat, însă procurorii s-au întors cu mandat emis de Tribunalul București, iar ea va fi obligată să se supună recoltării de probe.

Femeia a refuzat prelevarea de probe biologice fiind sfătuită de Tonel Pop, avocatul familiei.

INML a transmis procurorilor DIICOT raportul final de expertiză medico-legală antropologică asupra rămășițelor osoase găsite la liziera pădurii de lângă Caracal. Potrivit expertizei, fragmentele osoase aparțin unei fete de 15-19 ani, alta decât Alexandra.

Gheorghe Dincă, principalul suspect pentru dispariția Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu, i-a condus pe procurori, la data de 05.08.2019, la lizieră unei păduri de lângă Caracal, spunând că acesta ar fi locul în care a aruncat rămășițele osoase ale Luizei, pe care acesta susține că a ars-o.

Pentru a se stabili dacă rămășițele osoase aparțin sau nu Luizei Melencu, trebuie efectuat un test ADN în baza unor probe biologice recoltate de la un membru din familia ei.

DIICOT a solicitat spirijinul FBI pentru efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească ADN-ul din oasele găsite în liziera pădurii de lângă Caracal. Probele au fost deja trimise către SUA.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW