Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Monica Anisie, despre deschiderea școlilor: E nevoie de responsabilitatea noastră, a tuturor, și e nevoie să fim împreună / Sunt 11 judeţe în care nu avem nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu

By Matthew Garvey , in Fara categorie , at 13 septembrie 2020 Etichete: , ,

Monica Anisie spune, înaintea deschiderii noului an școlar, că profesorii și copiii își doresc să revină în școli, iar implicațiile politice în educație ar trebui lăsate deoparte. Ministrul Educației a transmis datele despre situația școlilor în contextul pandemiei de coronavirus. 

Monica Anisie cere ca educația să nu mai fie politizată, deoarece este nevoie de unitate la nivelul întregii societăți pentru a putea trece peste situația dificilă în care ne aflăm din cauza pandemiei de coronavirus.

Aș vrea să fac un apel către întreaga societate: ne aflăm într-o situație dificilă și aș vrea să punem umărul la revenirea copiilor în școli. Copiii își doresc să revină la școală, profesorii își doresc să își revadă elevii. Fac apel să încetăm să politizam educația în aceste momente. E nevoie de responsabilitatea noastră, a tuturor, și e nevoie să fim împreună. Dacă suntem împreună, putem să facem educație. Lăsând la o parte implicațiile politice, vom reuși să avem, în spațiul școlii, cadre didactice pregătite pentru a desfășura activități didactice”, a declarat Monica Anisie la o conferință de presă.

Ministrul Educației a dat ultimele date despre situația școlilor în contextul pandemiei de coronavirus și a anunțat că 11 județe nu au nicio problemă din punct de vedere sanitar.

Am avut o videoconferinţă cu inspectorii generali şcolari. Aş vrea să vă spun că sunt 11 judeţe în care nu avem nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, prin care Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ialomiţa, Tulcea Botoşani, Bistriţa-Năsăud şi Vaslui. În aceste judeţe activităţile se vor desfăşura în scenariul verde sau galben. De asemenea, la acest moment avem următoarea situaţie – 12,423 unităţi care funcţionează în verde, 4.915 în scenariul galben şi 262 unităţi în scenariul roşu”, a precizat Monica Anisie.

În plus, Monica Anisie a publicat numărul profesorilor care nu vor putea fi prezenți, în mod fizic, la școală, în urma unor probleme sanitare.

Trebuie să precizez că la acest moment, în conformitate cu ce a transmis fiecare 106 cadre didactice spitalizate, 293 cadre didactice aflate în carantină şi vor să desfăşoare activitatea online şi 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical. Sunt 147 de cadre didactice care, începând cu 1 septembrie, au depus dosarele de pensionare la inspectoratele şcolare”, a transmis ministrul Educației.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

 

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW