Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Moartea reginei. Elisabeta a II-a, condusă pe ultimul drum


Regina Elisabeta a II-a a plecat pe ultimul drum, de la Abația Westminster la Castelul Windsor, în după-amiaza zilei de luni, 19 septembrie. 

Big Ben sună la intervale de 60 de secunde, în timp ce procesiunea se mișcă încet pe străzile Londrei. Unele dintre cele mai aglomerate străzi ale capitalei au rămas înmărmurite, oamenii care s-au adunat pentru a vedea procesiunea aducându-i în liniște un ultim omagiu regretatei Regine Elisabeta a II-a. Prima oprire a cortegiului funerar este Wellington Arch, conform BBC

Regele Charles, prințesa Regală Anne, prințul Andrew, duce de York, trei dintre cei patru copii ai reginei, cât și William, duce de Cornwall, și Harry, duce de Sussex urmează pe jos sicriul reginei.

O slujbă de înmormântare a avut loc la Westminster Abbey, clădirea în care regina a fost încoronată în urmă cu 70 de ani.

Sute de demnitari au participat la ceremonie, precum președintele SUA Joe Biden și președintele francez Emmanuel Macron, cât și foștii premeri ai Marii Britanii. 

Din partea României a fost prezent președintele țării, Klaus Iohannis, care a transmis și un mesaj pe pagina sa oficială de Twitter.

„După ce am asistat la înmormântarea de stat pentru regretata Sa Majestate Regina Elisabeta a II-a, exprim încă o dată, în numele poporului României, sincera noastră simpatie pentru această mare pierdere”, se arată în postarea șefului statului.

Și princepesa Margareta și Principele Radu Duda și-au anunțat prezența.

Aranjamentele pentru această înmormântare de stat sunt la o scară nemaivăzută în Marea Britanie de 70 de ani de la cortegiul funerar pentru Regele George al VI-lea în 1952. Peste 3.000 de militari participă împreună cu organizații civile.

Regina va fi înmormântată la ora locală 19:30 (21:30 ora României).

CITEȘTE ȘI: Regina Elizabeth II va fi înmormântată luni, la Windsor. Lideri din toată lumea, prezenţi la ceremonia religioasă de la Abaţia Westminster

Sursa foto: Facebook/ The Royal Family

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW