Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Miting „Solidari cu statul Israel”, în Parcul Izvor/Peste 2000 de români au fost repatriați

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 12 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Ambasada Israelului la Bucureşti a organizat joi, 12 octombrie, în Parcul Izvor, un miting pentru susţinerea oamenilor din „Țara Sfântă”,  în urma atacurilor Hamas. Sute de persoane s-au strâns la acțiunea „Solidari cu Statul Israel” și au afișat mesaje care promovează pacea, empatia față de victimele războiului. 

Paricipanții la mitingul pentru susținerea Israelului au ținut un moment de reculegere pentru cei care și-au pierdut viața în urma atacurilor teroriste. Ministerul Afacerilor Externe(MAE) face verificări,  după ce a apărut informaţia potrivit căreia un român ar fi printre persoanele dispărute în Israel. Informaţia a fost făcută publică, joi, de către preşedintele israelian, Isaac Herzog, într-o conferinţă de presă.

De la debutul războiului în Israel, peste 2000 de români au fost repatriați și demersurile continuă și pentru alți cetățeni români care au solicitat acest lucru, a transmis Administrația Prezidențială.

„Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă”, a transmis MAE.

Reamintim, Ambasada Israelului în România a anunțat, sâmbătă, 7 octombrie, că teroriștii Hamas s-au infiltrat în zonele rezidențiale și au atacat mai mulți civili, inclusiv femei.

Bilanțul atacurilor Hamas în Israel a ajuns la 1.200 de morți,  peste 4000 de răniți, potrivit presei internaționale.

Citește și:  Expert în securitate: Conflictul Israel-Gaza – Un asalt de gherilă, nu un război propriu-zis / Hamas știe foarte bine să se ascundă în spatele civililor

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW