Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Mircea Geoană crede că Rusia se va amesteca în alegerile din țara noastră: Să nu credem o secundă că vor rata oportunitatea

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 4 mai 2024

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri seară, la Digi24, că Federația Rusă se va amesteca în alegerile care vor avea loc în țara noastră în acest an. Geoană a mai explicat că România este o „țară pivot” pentru NATO și că rușii „știu asta”. 

„Există o politică consecventă a Rusiei de interferare. Dacă au intervenit în alegerile din America să nu credem o secundă că vor rata o oportunitate să influențeze o direcție a unei țări NATO”, a spus Mircea Geoană.

Geoană a subliniat că Rusia are o istorie de interferențe în alegerile altor țări și că este necesară vigilență pentru a contracara aceste acțiuni. El a adăugat că colaborarea cu UE, G7 și companiile de social media este crucială în acest sens.

„Sunt absolut convins că vor încerca. Noi lucrăm cu UE, cu G7, am discutat cu companiile mari de rețele sociale, și ei au o obligație. Trebuie să fim siguri că și acasă există instituții care își fac treaba, că există și încercarea de a stimula diverse nemulțumiri din societatea noastră. Trebuie să ne uităm și la starea economiei românești, există deficite masive, avem dificultăți de recrutare pentru Armata Română”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW