Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Piaţa de capital din România devine emergentă secundară/Teodorovici: Este o decizie istorică

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Piaţa de capital România va fi reclasificată de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară, începând din septembrie 2020, potrivit anunțului Agenției FTSE Russell. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici spune că aceasta este o decizie istorică pentru consolidarea proiectului de țară și o confirmare a cadrului macroeconomic stabil și favorabil din România. 

Potrivit agenției, România îndeplineşte cerinţele necesare pentru a dobândi statutul de Piaţă Emergentă Secundară.

„Felicitări autorităţilor din România care au lucrat din greu pentru această promovare”, a declarat Joti Rana director de guvernanţă şi politici la FTSE Russell, citată de Agerpres.

România s-a aflat timp de trei ani pe lista de monitorizare.

Teodorovici: Este o decizie istorică

Eugen Teodorovici spune că aceasta este o decizie istorică pentru „consolidarea proiectului de țară și o confirmare a cadrului macroeconomic stabil și favorabil din România”.

„Veștile bune pentru România vin și peste ocean.(…)Este o reușită a României și un efect al măsurilor luate în timpul guvernării PSD!

Chiar dacă, poate, cei mai mulți sunt în aceste zile mai receptivi la știrile legate de viața politică din țara noastră, pentru economie, impactul acestei decizii este mult mai important decât pare, pentru că deschide accesul țării noastre la fonduri de investiții de 30 de ori mai mari decât cele alocate piețelor de frontieră, stimulează aportul de capital străin, creând, totodată, premisele creșterii acțiunilor companiilor cotate la bursa de la București.

Pentru mine, aceasta este o decizie istorică pentru consolidarea proiectului nostru de țară și o confirmare a cadrului macroeconomic stabil și favorabil din România.

Sunt convins că este un semnal cheie și pentru investitorii americani, mai ales că, în cursul zilei de mâine, voi avea plăcerea să mă întâlnesc cu o parte dintre aceștia, la New York, cu ocazia conferinței organizate de Camera de Comerț Româno-Americană pe tema oportunităților pentru investiții oferite de România”, a scris Teodorovici, pe pagina sa de socializare.

BVB: Este echivalentul momentului aderării României la Uniunea Europeană.

Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, consideră că promovarea României la statutul de Piaţă Emergentă poate fi considerată echivalentul momentului aderării României la Uniunea Europeană.

„Promovarea României la statutul de Piaţă Emergentă poate fi considerată, din punct de vedere economic pentru piaţa de capital, echivalentul momentului aderării României la Uniunea Europeană.

Un nou statut înseamnă noi posibilităţi de investiţii. Fonduri mult mai mari decât cele de până acum şi care gestionează sute de miliarde de euro vor putea să investească în România în următorii ani pentru că până acum aceşti administratori de fonduri erau restricţionaţi, prin prospect, să investească în pieţele de frontieră.

Tocmai de aceea, investitorii români ar putea să beneficieze pe termen lung de această promovare fructificând randamentele oferite de oportunităţile investiţionale pe bursă”, a declarat Lucian Anghel, citat de aceiași sursă.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW