Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Avocatul lui Mircea Drăghici, după condamnarea la 5 ani de închisoare a fostului trezorier PSD: Am pierdut o bătălie, dar n-am pierdut războiul

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 15 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Alexandru Morărescu, avocatul lui Mircea Drăghici, susține că decizia instanței de a-l condamna pe fostul trezorier al PSD la 5 ani de închisoare ar fi profund nedreaptă. 

Contactat de redacția mainnews.ro, avocatul lui Mircea Drăghici a declarat că, pentru cele două fapte pentru care fostul trezorier al PSD a fost condamnat, nu ar exista probe suficiente.

În plus, Alexandru Morărescu susține că a fost făcut, deja, apel la decizia instanței.

O soluție profund nedreaptă. El a fost trimis în judecată pentru trei fapte. Pentru două s-a dispus condamnarea, pentru una s-a dispus soluția de achitare. În ceea ce privește condamnarea, soluțiile nu au corespondență în probe. În ceea ce privește soluția de achitare, ea este corectă. Am făcut apel chiar astăzi. Până la urmă avem apelul, vom vedea. Am pierdut o bătălie, dar n-am pierdut războiul”, a declarat Alexandru Morărescu, pentru mainnews.ro.

Mircea Drăghici a fost condamnat, în primă instanță, la 5 ani de închisoare, după ce a fost acuzat de două fapte de delapidare și pentru utilizarea subvențiilor acordate unui partid în alte scopuri.

Pe data de 25 iulie, fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a fost trimis în judecată de procurorii DNA fiind acuzat că a folosit în interes propriu 380.000 de euro din subvenţiile acordate de  Autoritatea Electorală Permanentă.

Citește aici, pe larg, acuzațiile DNA pentru Mircea Drăghici: Începe judecata în dosarul fostului trezorier al PSD. Drăghici, judecat pentru că ar fi folosit subvențiile acordate partidului în scop personal

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *