Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Toți călătorii din zonele afectate de coronavirus vor intra direct în carantină

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 februarie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a discutat într-o videoconferință de urgență, desfășurată marți, 25 februarie, cu reprezentanții DSP cu privire la măsurile împotriva coronavirus.

Victor Costache a lăudat efortul personalului medical în implementarea directivelor Ministerului Sănătății, fapt ce a condus la împiedicarea apariției epidemiei cu coronavirus în România.
“La această oră nu avem niciun caz cu infecție cu noul coronavirus în România. Asta se datorează și eforturilor dumneavoastră, a personalului din teritoriu care a implementat măsurile decise de către comitetul MS încă de acum o lună.”

De asemenea, ministrul a ordonat reprezentanțiilor DSP să informeze populației la nivel local cu privire la măsurile de igeană.”Vă rog să informați populația la nivel local despre ce înseamnă acest nou tip de infecție și despre măsurile de igienă care este necesar să le urmeze. Fac un apel la calm”, a declarat în debutul videoconferinței Victor Costache, ministrul Sănătății.

Victor Costache a transmis că toate persoanele venite din zonele unde s-au semnalat focare de coronavirus vor intra în carantină în spațiile special amenajate. Pe de altă parte, celorlalte persoane venite din Lombardia și Veneto, Costache le recomandă să rămână în carantină la domiciliu timp de 14 zile.

”Astfel, la sosirea pe teritoriul României, toți călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localități din Italia, dar și peroanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile. Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.”

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *