Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Bulgaria a intrat în zona roșie: Ce documente trebuie să prezinte românii care se întorc în țară

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 septembrie 2021

Bulgaria a intrat duminică, 12 septembrie, în zona roșie a statelor cu risc epidemiologic, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat lista țărilor pentru care este necesară carantina la intrarea în țară.

Românii care se întorc din țara vecină trebuie să dovedească la graniță că s-au vaccinat împotriva COVID-19, prin intermediul certificatului verde digital, emis la nivelul Uniunii Europene, tocmai pentru a facilita călătoriile între statele membre UE.

În cazul în care nu au fost imunizați împotriva COVID-19, cetățenii care se reîntorc în România vor fi nevoiți să stea în carantină pentru 14 zile.

Reguli pentru intrarea în Bulgaria

În paralel, autoritățile de la Sofia au impus noi reguli cetățenilor români care călătoresc în Bulgaria. Începând cu 1 septembrie, aceștia sunt nevoiți să prezinte la graniță un certificat COVID digital care atestă vaccinarea, dovada trecerii prin boală sau un test negativ, a informat Poliția de Frontieră.

În categoria persoanelor exceptate de la prezentarea documentelor COVID se află cele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, dacă garantează părăsirea imediată a țării, și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Cetățenilor români le va fi permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei numai prin punctele de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar, adică pe la:

  • P.T.F. Giurgiu – Ruse, judeţul Giurgiu
  • P.T.F. Calafat – Vidin, judeţul Dolj
  • P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj
  • P.T.F. Turnu Măgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman
  • P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judeţul Constanţa

Sursă foto: 3.bp.blogspot.com

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *