Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: În centrele de carantină sunt 3559 de locuri în care vor fi plasate persoanele care vin din zonele afectate de coronavirus/ În secțiile de terapie intensivă a spitalelor de boli infecțioase, 90 de locuri

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 februarie 2020 Etichete: ,

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, a declarat că în România, în prezent, sunt 3559 de locuri în centrele de carantină pentru românii care vin din regiunile afectate de coronavirus și peste 90 de locuri în secțiile de terapie intensivă a spitalelor de boli infecțioase.

Ministrul interimar a explicat că România se află peste Italia din punctul de vedere al măsurilor luate în contextul coronavirusului.

„Una dintre măsuri este înfiinţarea unor centre speciale de carantină, măsură care încă nu a fost adoptată de autorităţile italiene. Pot să vă spun şi să vă dau vestea bună, în premieră pentru dumneavoastră, tocmai am terminat de făcut o trecere în revistă a numărului de locuri din aceste centre de carantină şi vreau să vă spun că şi felicit prefecţii şi DSP-urile care s-au mobilizat exemplar. În momentul de faţă, avem 3559 de locuri la nivel naţional”, a afirmat ministrul, într-un interviu pentru Digi24.ro.

Ministrul liberal a mai explicat că în aceste centre de carantină vor fi plasate călătorii care vin din „zone de maxim risc”.

„În momentul de faţă, conform şi ordinului de ministru care este dat astăzi, vor merge în carantină toţi cei care vin din provincia Hubei, toţi cei care vin de pe nava de croazieră, precum şi cei din Italia, din, atenţie, numai din cele 11 localităţi cu un număr mare de pacienţi cu coronavirus. Aşa cum a fost semnalat de către autorităţile italiene. Deci nu toţi cei care vin din Italia, ci numai cei care vin din localităţile cu risc”, a spus Costache.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care vor apărea cazuri de infectare și în țara noastră, Costache a explicat că în secțiile de terapie a spitalelor de boli infecțioase sunt pregătite peste 90 de locuri.

„Mâine avem o întâlnire cu reprezentanţii supermarketurilor, tot ce înseamnă Carrefour, Auchan, Kaufland ce mai avem în România. Deja am avut, telefonic, un prim contact, şi m-au asigurat că la nivel naţional, asta este vestea bună, avem stocuri pentru o perioadă bună de timp. În niciun caz nu trebuie să ne facem griji”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com