Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, după acţiunile violente ale AUR: Creştinism vs huliganism – Un creştin real nu agresează

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 11 mai 2023

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a criticat extrem de dur, într-un text publicat pe contul său de Facebook, acţiunile violente ale AUR, desfășurate în afara Parlamentului, fără însă a nominaliza direct numele partidului extremist sau pe cel al liderului acestuia, George Simion. 

„Creştinismul nu este niciodată la cuţite cu realitatea. E mereu decent şi profund realist. Niciodată strident, niciodată simplist. Un creştin real nu agresează, nu înjură de toţi zeii invocând mama adversarului, nu scuipă spre alţii şi mai ales în sus, nu urlă, mai ales la microfon (îi înţelege utilitatea), nu se dă în spectacol, întrucât simte ridicolul, nu (se) filmează compulsiv, nu strigă imperativ”, a scris Bănescu.

Parlamentari si simpatizanţi AUR au fost miercuri protagoniştii unor scene violente, atât în Parlament, unde au strigat, au protestat şi şi-au jignit colegii, exprimându-şi astfel dezacordul faţă de proiectul de lege privind prevenirea separării copilului de familie, deşi în comisii l-au votat în unanimitate, dar şi în afara Parlamentului, unde au scandat, au ameninţat, au fost violenţi cu jandarmii şi l-au agresat verbal şi fizic pe fostul premier Ludovic Orban.

Sursa foto: Inquam Photos / Diana Oros

Comentarii