Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății explică schimbările privind masca de protecție: Cele textile sunt ineficiente

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 ianuarie 2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 5 ianuarie, motivul pentru care autoritățile au hotărât să nu mai permită folosirea măștilor de protecție textile și recomandă doar utilizarea celor medicale și FFP2.

Nu există niciun fel de impunere a utilizării unor măști scumpe. Am văzut că, în ciuda declarațiilor mele sau a altora, acestea au fost preluate puțin ciudat”, a declarat Alexandru Rafila, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Ministrul susține că măștile medicale sunt accesibile și mult mai utile pentru protecția oferită împotriva infecției cu COVID-19.

Putem utiliza și alte măști, nu există niciun fel de impunere, e vorba despre trecerea de la măștile textile care sunt foarte puțin eficiente sau ineficiente către uniformizarea utilizării. Măștile medicale sunt utilizate de marea majoritate a cetățenilor(…)Ele constituie o barieră eficientă în calea transmiterii”, a explicat ministrul Sănătății.

Rafila a explicat că recomandarea făcută de CNSU este „o chestiune de bun simț” și a menționat că persoanele care continuă să poarte măști textile în spații închise sau deschise vor intra în categoria celor care nu poartă masca de protecție și vor fi sancționate ca atare.

Raed Arafat a menționat că a fost nevoie de această schimbare întrucât varianta Omicron a COVID-19 este foarte contagioasă.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW