Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


DOCUMENT Măștile de protecție medicale și FFP2 devin obligatorii în toate spațiile / Noi reguli stabilite pentru restaurante, spectacole și săli de sport

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 ianuarie 2022

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a întrunit miercuri, 5 ianuarie, într-o ședință pentru a aproba noile măsuri de restricție, luate în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Purtarea măștilor de protecție de tip medical sau FFP2 va fi obligatorie în toate spațiile, spectacolele, concertele și competițiile sportive se vor putea desfășura în aer liber, până la ora 22, cu prezența spectatorilor la 50%, dacă incidența cazurilor de COVID-19 din localitate este mai mică de 1/1.000 locuitori..

În cazul în care incidența cazurilor dintr-o localitate trece de pragul de 1/1.000 de locuitori, spectacolele, concertele și competițiile sportive vor putea fi organizate în spații deschise, până la ora 22, doar cu prezența spectatorilor la cel mult 30% din capacitatea spațiului, dar nu mai mult de 500 de persoane.

În localitățile în care incidența cazurilor de COVID-19 este mai mică de 3/1.000 de locuitori, terasele și restaurantele vor putea funcționa în spații închise, în intervalul 5-22, la 50% din capacitate. Dacă incidența trece de acest prag, restaurantele și cafenelele vor putea funcționa la 30% din capacitate.

Cinematografele și teatrele vor putea funcționa în spații închise, la 50% din capacitate dacă incidența este mai mică de 1 caz/1.000 de locuitori, în intervalul 5-22, și la 30% din capacitate, dacă incidența este mai mare de 1/1.000 de locuitori. Sălile de sport, cele de jocuri de noroc și târgurile vor fi nevoite să respecte aceleași reguli.

Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS -CoV- 2 și pentru care au trecut 10 zi le de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS -CoV-2”, este regula care se aplică la toate măsurile explicate mai sus. 

Măsurile vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate de Guvern. Următoarea ședință a Executivului va avea loc miercuri, începând cu ora 11:00.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW