Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății anunţă că în noul anul şcolar masca va fi recomandată, nu impusă

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 25 august 2022

În următorul an școlar, care începe luni, 5 septembrie, purtarea măștii sanitare în interior va fi recomandată, dar nu impusă, a precizat ministru Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor la şcoală să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine şi dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia. Masca va fi recomandată, nu va fi impusă”, a declarat ministrul Sănătăţii, miercuri seară, la Antena 3.

El a precizat că nu va fi nevoie de aviz epidemiologic.

Ministerul Sănătății a anunțat miercuri, 24 august, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.963 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de aproximativ 21.000 de teste RT-PCR și rapide antigenice.

Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în Municipiul București (642), județul Cluj (241) și județul Timiș (200).

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *