Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății a anunțat că Spitalul Militar din Iași intră în circuitul suport COVID

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 august 2020 Etichete: , , , ,

Spitalul Militar din Iași va fi introdus în circuitul de unității sanitare suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, a anunțat sâmbătă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Tătaru a precizat că pacienții cu simptome ușoare și medii vor fi direcționați pentru a fi tratați în unitățile sanitare din localitățile de reședință.

„Dacă în urmă cu o lună ne confruntam cu solicitarea pacienților de a se externa, în acest moment ne confruntăm cu temporizarea plecării din spital. Am evaluat Spitalul Militar pentru a-l putea introduce în circuitul suport COVID. Am evaluat posibilitatea ca un număr de cazuri cu simptomatologie ușoară și medie care vin din alte județe să poată fi redirecționate spre acele județe pentru păstra spitalele din Iași pentru cazurile severe și critice,” a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-o conferință de presă desfășurată la Iași.

De asemenea, oficialul a transmis că sistemul sanitar din România poate face față în acest moment tratării persoanelor infectate și a reiterat apelul către cetățeni pentru respectarea regulilor.

„Suntem la nivel național la 1.350 de cazuri raportate și 448 de cazuri în Terapie Intensivă. Putem gestiona acest număr de cazuri dar această problemă nu se tranșează în spital, ci în faza de pre-spital, acolo unde se produce transmisie. Recurg la același îndemn de a respecta regulile, de a purta mască în spațiile închise, la locul de muncă, în spațiile deschise aglomerate. Sperăm ca în următoarea săptămână să putem asista la o stabilizare a numărului de cazuri și să ne îndreptăm spre un parcurs descendent,” a adăugat ministrul.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *