Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid expirate au fost distruse sau sunt în curs de distrugere

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 27 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a menționat luni, 27 noiembrie, noi detalii despre dosarul achiziției de vaccinuri în timpul pandemiei. România a încheiat contracte pentru un total de 80 de milioane de doze și a procurat 35 de milioane de doze, evaluându-se la 2,5 miliarde de lei. Din acestea, 10 milioane de doze au expirat și au fost fie distruse, fie sunt în curs de distrugere, potrivit news.ro.

În total, România a contractat, a stabilit obligaţii contractuale de 80 de milioane de doze, am luat 35 de milioane în valoare de 2,5 miliarde de lei, din cele 35 de milioane care au fost luate, 10 milioane au expirat au fost distruse sau sunt în curs de distrugere”, a spus Rafila.

Întrebat dacă are ceva de reproşat oamenilor care s-au ocupat de acest lucru, Rafila a spus: ”Eu nu am de reproşat nimănui nimic, nu facem decât să ne facem datoria, punem la dispoziţia organelor de cercetare penală toate documentele care există la Ministerul Sănătăţii”. Cred că orice fel de comentarii, până la finalizarea anchetei penale, sunt de prisos”, a mai afirmat el.

Direcția Națională Anticorupție a solicitat joi ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă în dosarul legat de achiziția vaccinurilor împotriva COVID-19, au declarat surse judiciare pentru Mainnews.ro. Procurorii susțin că cei trei oficiali ar fi aprobat achiziția a 52,8 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, cu toate că nu era nevoie în acel moment. Acestea valorează peste 1 miliard euro, sumă ce reprezintă prejudiciul în acest dosar.

FOTO: Inquam Photos / George Calin

Comentarii