Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul român de Externe: Situația de securitate la Marea Neagră e „destul de gravă”

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 august 2023 Etichete: , , , , ,

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, spune că România ajută Ucraina în transportul cerealelor, însă, admite că situația de la Marea Neagră este „ destul de gravă”. Oficialul român a acordat un interviu Politico, în care menționează că toate statele NATO sunt preocupate de securitate în regiunea Mării Negre, cu precădere în urma ultimelor atacuri ale Rusiei asupra porturilor ucrainene.

Ministrul Luminița Odobescu  a catalogat  mişcările Rusiei drept „cu adevărat cinice”. „Moscova „împiedică în mod serios exporturile de cereale ucrainene, care sunt o salvare pentru persoanele vulnerabile din multe ţări importatoare”, ceea ce „exacerbează realmente criza alimentară globală”, s-a exprimat oficialul român, potrivit sursei citate.

Ministrul  român de externe Luminiţa-Teodora Odobescu a calificat mişcările Rusiei drept „cu adevărat cinice”. Moscova „împiedică în mod serios exporturile de cereale ucrainene, care sunt o salvare pentru persoanele vulnerabile din multe ţări importatoare”, ceea ce „exacerbează realmente criza alimentară globală”, s-a exprimat oficialul român.

România, în legătură permanentă cu Ucraina

Ministrul Odobescu a precizat, că România este în legătură permamentă cu Ucraina, astfel încât transporturile de cereale să fie în siguranță.

„România se coordonează, de asemenea, cu Ucraina „pentru a vedea cum putem face mai mult. Trebuie să găsim echilibrul potrivit. Este necesar să continuăm să sprijinim Ucraina pentru a-i ajuta să îşi transporte cerealele”,   a precizat ministrul Luminița Odobescu, pentru sursa citată.

În ultima perioadă, atacurile Rusiei asupra Ucrainei s-au intensificat. Porturile din Odesa au fost atacate cu drone, iar exploziile au fost atât de puternice încât s-au simțit și de pe teritoriul României(n.r. județul Tulcea). Analiștii militari consideră că Rusia atacă porturile ucrainene, pentru ca Ucraina să nu mai poată exporta cereale.

CITEȘTE ȘI: Ce urmărește Putin prin atacurile din zona Dunării. Analist militar: România nu a luat măsurile care trebuiau luate ANALIZĂ

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii