Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Popescu, după ce USR i-a cerut iar demisia: Să ceară şi demisia lui Macron, și în Franța sunt prețurile mari la energie

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2022

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a comentat marți, 25 ianuarie, declarațiile președintelui USR, Dacian Cioloș, care i-a cerut demisia, în contextul crizei facturilor la energie electrică și gaze naturale.

Virgil Popescu a punctat că Cioloș ar trebui să ceară și demisia președintelui Franței, Emmanuel Macron, pentru că și în această țară au explodat prețurile la energie.

„Dacian Cioloş poate ar trebui să îi ceară demisia şi domnului Macron, că şi acolo preţurile la energie sunt mari. Eu nu mai comentez ceea ce declară Dacian Cioloş”, a declarat Virgil Popescu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, la finalul şedinţei de guvern în care au fost adoptate noi măsuri în acestă criză.

CITEȘTE ȘI Prevederile finale ale OUG privind noile măsuri din domeniul Energiei. Acestea se aplică pentru februarie și martie

Context

Dacian Cioloș a vorbit, într- conferință susținută marți, 25 ianuarie, despre criza prețurilor la energie electrică și gaze și a reiterat cerința USR – demisia sau demiterea ministrului Virgil Popescu.

„Au greșit legea de plafonare a facturilor la energie. Au zis că repară această problemă, dar au provocat o problemă și mai mare, cu drame în familii care au primit facturi la energie(…)Au introdus o plafonare la plafonare, care nu rezolvă problema. Au promis amenzi pentru furnizori, dar nu vor rezolva dramele din familiile care au primit facturile la energie sau stau în frig din cauza incompetenței lor(…)Ne așteptăm ca actuala coaliție să vină cu măsuri cu impact direct asupra reducerii facturilor”, a precizat liderul USR.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW