Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Muncii a anunțat amânarea intrării în vigoare a dublării alocațiilor: Chiar nu se poate face peste noapte

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind dublarea alocațiilor, că cel mai probabil Guvernul liberal va amâna până în luna iulie intrarea în vigoare a legii.

Violeta Alexandru a declarat că majorarea alocațiilor pentru copii nu se poate „face peste noapte”, deoarece nu sunt fonduri prevăzute în buget iar liberalii „sunt oameni responsabili”.

„Noi suntem oameni responsabili, am punctat acest aspect al responsabilităţii şi cu privire la creşterea cu 40% a pensiilor. Sigur că-ţi doreşti, dar o faci raţional, o faci în baza unor elemente care ţin inclusiv de creşterea economică şi de posibilitatea în resurse efective de a o acoperi. Aşa şi aici, nu se pune problema să nu dorim, dar trebuie făcută atunci când se poate şi cum se poate şi, în ceea ce ne priveşte, dorim să se întâmple, dar cel mai probabil se va putea opera la momentul rectificării bugetare din iulie”, a precizat Violeta Alexandru, la Adevărul Live.

Liberala a mai menționat că legea a fost adoptată de Parlament după ce s-a conturat bugetul pe anul 2020.

„Să nu avem niciun dubiu cu privire la înțelegerea pe care o avem privind la necesitatea creșterii alocaților. Însă trebuie să înțelegem că din moment ce legea a fost adoptată după ce noi am adoptat bugetul trebuie să găsim resurse pentru plata banilor.  În acest moment nu avem bani. Cred soluția înțeleaptă este găsirea unei soluții urgente la rectificare, în vară. (…) Chiar nu se poate face peste noapte. Noi suntem oameni responsabili”, a mai precizat Violeta Alexandru.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *