Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Mediului, vizită de lucru în Teleorman: Planul nostru este să demarăm cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 mai 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Mediului, Costel Alexe, s-a aflat, luni, într-o vizită de lucru în județul Teleorman. Cu prilejul acestei vizite, oficialul a vorbit despre situația terenurilor degradate din țara noastră, dar și despre planul ministerului în legătură cu acestea.

 

Citește și Insula Belina și Brațul Pavel se întorc la stat. Orban: Baronii roșii au încercat să transforme în moșie proprie proprietăți ale statului român

„Suntem aici pe un teren degradat. Un  teren cu destinație agricolă, dar necultivat de mulți ani. Un teren care nu folosește nici agriculturii și nici nu este împădurit. Astfel de locuri sunt peste tot în țară! Ultimele date de inventar sunt la nivelul anului 2014. Iar, potrivit datelor INS, în România sunt cel puțin 500.000 de hectare de terenuri degradate. Aceste date trebuie actualizate și văzute direct din teren. Pentru că planul nostru este să le împădurim. Urmează etapa de toamnă a celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu: «O pădure cât o țară». Gândiți-vă că, dacă planul nostru se implinește, aceasta ar fi cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani!” a declarat ministrul mediului.

Conform ministerului Mediului, în ultimii 10 au fost împădurite doar 26.000 de ha de terenuri degradate.

„Le-am cerut tuturor primarilor din țară să identifice în timp cât mai util terenurile degradate și să demareze măsurile necesare în vederea completării fișei perimetrului de ameliorare, care va sta la baza împăduririi terenurilor în campania de împădurire din toamnă și în cele din sezoanele următoare. Aștept o implicare serioasă și promptă a tuturor UAT-urilor, mai ales că terenurile degradate pot deveni păduri pentru toți românii. Și mai ales că în România avem foarte multe județe care suferă de lipsa pădurilor. Avem șase județe din țară în care pădurile sunt sub 10% din suprafața totală a județului. Aștept o cooperare care să reînvie pădurile, mai ales acolo unde acestea au dispărut în timp!” a mai spus ministrul Costel Alexe.

Județele cu deficitul cel mai mare de păduri sunt: Călărași (4% păduri din suprafața județului), Teleorman (5%), Constanța (6%), Ialomița (6%), Brăila (6%) și Galați (8%).

Vezi și Ministrul Mediului, despre construcțiile de pe insula Belina: Tot ce este construit ilegal va fi demolat

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW