Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Mediului, despre construcțiile de pe insula Belina: Tot ce este construit ilegal va fi demolat

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 mai 2020 Etichete: , , ,

Toate construcțiile de pe insula Belina care nu corespund reglementărilor și legislației de mediu vor fi demolate, a anunțat ministrul Mediului, Costel Alexe.

„În urma discuțiilor cu premierul Orban, ANAR  (n.r. – Administrația Națională Apele Române) va dispune fie la închiriere, fie să facem o Hotărâre de Guvern prin care să la schimbăm statutul și să aibă altă destinație.

Mâine (n.r. – luni) voi ajunge în județul Teleorman și voi face o vizită și la Belina. Tot ce este ilegal acolo și nu corespunde reglementării și legislației de mediu în vigoare va fi dărâmat. Nu ne permitem ca în arii proteja sau pe bunurile ANAR să avem astfel de construcții care să nu aibă niciun fel de organizare care să corespundă Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor,” a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, la Digi 24.

Statul român prin Apele Române urmează să reintre în posesia Insulei Belina și a Brațului Pavel, care s-au aflat anterior în administrația firmei Tel Drum.

Procurorii DNA susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi Braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar, după doar câteva zile, cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal unei firme private, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale, transmite Agerpres.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW