Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Mediului, experţi de la Apele Române şi reprezentanţi ai DSU, monitorizează zonele din ţară în care riscul de inundaţii este mai mare: „Viitura se apropie de România”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 23 septembrie 2024 Etichete: , , ,

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, experți de la Apele Române și reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au survolat luni dimineață zone din România unde riscul de inundații este ridicat, ca urmare a creșterii debitului Dunării. Autoritățile estimează că viitura va ajunge în România la sfârșitul săptămânii.

„Viitura se apropie de România. Astăzi am început să verificăm 1.200 de kilometri de diguri și vom ateriza acolo unde identificăm puncte vulnerabile,” a declarat Mircea Fechet. Prima oprire a fost la Porțile de Fier, unde oficialii au evaluat situația digului din zona hidrocentralei și capacitatea acestuia de a rezista creșterii debitului.

Ministerul Mediului a precizat că specialiștii monitorizează permanent cursul Dunării, iar echipele de la Sistemele de Gospodărire a Apelor (SGA) sunt pregătite să intervină. În plus, autoritățile au pregătit mii de saci de nisip pentru a asigura protecția împotriva inundațiilor.

„Se estimează că viitura va afecta România la sfârșitul săptămânii, iar măsurile proactive sunt esențiale. Aceste inundații sunt cele mai severe din ultimele două decenii în Europa Centrală”, a subliniat Ministerul Mediului. România pregătește un răspuns coordonat pentru a face față situației, având în vedere daunele cauzate deja în alte țări din regiune, unde poduri au fost distruse și orașe au fost acoperite de noroi.

foto: Facebook

Comentarii