Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Mediului, despre ordonanța de urgență care reglementează intervenția împotriva urșilor: Este o măsură necesară. Putem elimina pericolul generat de prezența animalelor sălbatice

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 iulie 2021

Ministrul Mediului susține că Ordonanța de Urgență care reglementează intervenția autorităților în momentul în care este semnalată prezența unui urs într-o zonă populată ar fi necesară, pentru a elimina pericolul generat de animalele sălbatice în localități.

Este o Ordonanţă de Urgenţă la care am lucrat foarte mult, Ordonanţă de Urgenţă care zilele trecute a parcurs procedura de avizare interministerială, a suferit câteva modificări faţă de varianta pe care am propus-o din minister. Este o Ordonanţă de Urgenţă necesară, este o măsură necesară în localităţi, astfel încât prin această intervenţie graduală să putem elimina pericolul generat de prezenţa urşilor în localităţi”, a declarat Tanczos Barna, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Mediului precizează că OUG se referă strict la localități și că impune echipei de intervenție o abordare graduală.

Textul ordonanţei spune foarte clar să trebuie să înceapă intervenţia prin îndepărtare, prin alungare, după aceea trebuie parcursă faza tranchilizării şi relocării şi doar în situaţiile în care riscul este mare şi pericolul este iminent la adresa cetăţenilor, doar atunci se poate interveni prin eutanasiere sau prin extragere prin împuşcare”, a adăugat ministrul.

Barna a afirmat că anumite localități se confruntă cu o problemă „extrem de gravă”, generată de prezența urșilor în zonele locuite, și că cetățenii din ariile respective ar trebui să beneficieze de aceeași siguranță ca și semenii lor.

Agent Green: Ordonanța de Urgență va duce la executarea imediata a sute de urși nevinovați

Organizația Agent Green, în schimb, a tras un semnal de alarmă, afirmând că OUG va duce la executarea imediată a sute de animale nevinovate.

Reprezentanții asociației au precizat că aprobarea Ordonanței de Urgență ar arăta că premierul Florin Cîțu a căzut în capcana UDMR și au lansat o petiție intitulată „Stop vânătorii de trofee”.

Petiția Agent Green poate fi consultată aici.

CITEȘTE ȘI: Agent Green: Ordonanța de Urgență care reglementează intervenția împotriva urșilor va duce la executarea imediată a sute de animale nevinovate

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW