Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul maghiar al transporturilor lansează din România un atac la adresa UE: „Ne străduim să-i trimitem la naiba”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 17 mai 2024

România este din nou folosită ca platformă pentru atacuri anti-occidentale. Într-un discurs susținut la joi la Oradea, ministrul ungar al Construcțiilor și Transporturilor, Lázár János, a lansat critici extrem de dure la adresa Uniunii Europene.

Lideri, parlamentari şi candidaţi din Bihor, Satu Mare, Arad, Timiș, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Sălaj, Alba și Maramureș s-au strâns la Teatrul de Vară din Cetate, alături de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, ministrul ungar al Construcțiilor și Transporturilor, Lázár János, respectiv liderul minorităţii maghiarilor din Slovacia – Berényi József.

„Vom alege lideri noi la Bruxelles, depinde şi de noi dacă vor fi buni sau răi. Nu ascund că ştim că nu ne iubesc, şi nici că ne străduim să schimbăm conducerea actuală de la Bruxelles şi să-i trimitem la naiba, pentru că după noi e greşită direcţia în care o ia Uniunea Europeană şi se iau decizii proaste”, a declarat Lázár János, potrivit ebihoreanul.ro.

„E greşită direcţia în care o ia UE”

„Vom alege lideri noi la Bruxelles, depinde şi de noi dacă vor fi buni sau răi. Nu ascund că ştim că nu ne iubesc, şi nici că ne străduim să schimbăm conducerea actuală de la Bruxelles şi să-i trimitem la naiba, pentru că după noi e greşită direcţia în care o ia Uniunea Europeană şi se iau decizii proaste””, a mai spus Lázár.

Afirmațiile oficialului maghiar se înscriu în linia guvernului de la Budapesta, condus de Viktor Orban. În timpul unui discurs susținut la Băile Tușnad, în iulie 2022, premierul maghiar a făcut mai multe afirmații împotriva Uniunii Europene, specifice propagandei ruse.

De altfel, Orban este unul dintre puținii aliați ai lui Vladimir Putin în Uniunea Europeană. Recent, el a blocat timp de mai multe luni un pachet ajutor extrem de important pentru Ucraina, în valoare de 50 miliarde de euro.

Comentarii