Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Justiției s-a răzgândit: Nu mai vrea creșterea vârstei de pensionare a magistraților și propune abrogarea ieșirii anticipate la pensie

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 7 ianuarie 2021

Ministrul Justiției a anunțat că renunță la ideea creșterii vârstei de pensionare a magistraților, propunere despre care a vorbit în urmă cu doar câteva zile. Totodată, Stelian Ion susține că va cere abrogarea pensionării anticipate a magistraților, măsură a cărei intrare în vigoare a fost amânată, pe motiv că ar goli sistemul.

În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraților, am ajuns la concluzia că nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 Ianuarie 2022.

Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluții pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experiența lor la îmbunătățirea calității actului de justiție și să se simtă pe deplin apreciați pentru munca pe care o depun”, a declarat Stelian Ion.

Context

La finalul anului trecut, noul ministru al Justiției a vorbit despre posibilitatea creșterii vârstei de pensionare a magistraților.

Există multe cereri de pensionare care pe mine mă îngrijorează. De asemenea, pe viitor este foarte clar faptul că vom face o discuţie şi vom propune creşterea vârstei de pensionare astfel încât un magistrat să nu mai poată ieşi la pensie la 48 de ani. Cu tot respectul, cred că abia de la această vârstă magistraţii sunt în toată puterea, au experienţă deplină şi pot da cel mai mult justiţie”, a declarat Stelian Ion pe 31 decembrie.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ – Justiția, în anul pandemiei | Schimbări la vârful marilor parchete, extrădări ratate și o nouă culoare politică la minister. Secția Specială, neatinsă

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW