Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Justiției pregătește revocarea lui Lucian Netejoru din funcția de inspector-șef al Inspecției Judiciare: Am solicitat respingerea raportului de audit

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 29 iunie 2021

Ministrul Justiției pregătește revocarea din funcție a lui Lucian Netejoru din funcția de inspector-șef al Inspecției Judiciare (IJ) și a cerut respingerea raportului de audit extern asupra conducerii IJ pe anul 2020.  

Astăzi, în ședința Plenului CSM în care s-a dezbătut Raportul de constatări faptice Auditul extern al managementului Inspecției Judiciare pe anul 2020, am solicitat respingerea acestui raport, constituirea și convocarea comisiei prevăzute art. 67 alin. 5 din Legea nr. 317/2004 în vederea analizării modului de îndeplinire a atribuțiilor manageriale de către Inspectorul-şef al Inspecției Judiciare şi propunerii de revocare din funcție a inspectorului-şef şi stabilirea unui calendar pentru desfășurarea acestei proceduri de revocare”, a scris Stelian Ion, pe Facebook.

Ministrul susține că motivele pentru care își dorește revocarea din funcție a inspectorului-șef al Inspecției Judiciare au rezultat din cuprinsul Raportului Comisiei privind progresele României în cadrul MCV, hotărârea CJUE din 18 mai 2021, Hotărârea Secției pentru Procurori a CSM din 23 martie și rapoartele anuale de activitate ale IJ pe anii 2019 și 2020.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW