Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Justiției: Nu sunt deloc mulțumit de activitatea SIIJ. Votul meu va fi împotriva numirii Adinei Florea la șefia Secției

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 28 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că problema legată de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va fi discutată în Parlament în următorul an.

”Pe acest subiect discuția va începe în Parlament anul viitor. Nu există premisele să înceapă discuțiile în acest an pe acest subiect”, a spus Cătălin Predoiu.

Întrebat câte dosare de corupție a deschis SIIJ, ministrul Justiției a declarat că nu este deloc mulțumit de activitatea Secției Speciale.

„Nu vreau să inflamez acest subiect. Nu sunt deloc mulțumit de activitatea SIIJ. Pe acest subiect discuția va începe în Parlament anul viitor. Nu există premisele să înceapă discuțiile în acest an pe acest subiect (…) Nu vreau să fiu indolent, votul meu va fi împotriva numirii Adinei Florea la șefia SIIJ”,  a mai spus Cătălin Predoiu.

Predoiu a mai menționat că desființarea Secției Speciale prin OUG ar produce efecte colaterale.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a trimis o scrisoare tuturor parchetelor şi instanţelor din întreaga țară în care îi întreabă pe magistrați dacă se impune desființarea Secției Speciale(SIIJ). În plus, Predoiu cere punctul de vedere al judecătorilor și al procurorilor și pe alte teme cum ar fi pensionarea anticipată. Mai multe detalii AICI.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW