Monday, June 17, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Ministrul Justiției întreabă judecătorii și procurorii dacă se impune desființarea Secției Speciale

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 27 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a trimis o scrisoare tuturor parchetelor şi instanţelor din întreaga țară în care îi întreabă pe magistrați dacă se impune desființarea Secției Speciale(SIIJ). În plus, Predoiu cere punctul de vedere al judecătorilor și al procurorilor și pe alte teme cum ar fi pensionarea anticipată.

„Vă adresez prin prezenta, invitația de a vă pronunța un punct de vedere scris care să cuprindă opinia adunării generale a judecătorilor curții de apel pe care o conduceți, precum și a adunărilor generale ale judecătorilor instanțelor din circumscripția curții de apel în sinteză sau în extenso, după cum veți considera asupra următoarelor instituții, în special în sensul întrebărilor adiacente precizate”, se arată în începutul scrisorii lui Predoiu.

În documentul obținut de mainnews.ro, magistraților le sunt adresate următoarele întrebări:

1) „Schema de pensionare anticipată a magistraţilor. S-ar impune sau nu prorogarea intrării în vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia.

2) Trecerea la completuri de 3 judecători în apel. Considerăm pertinente aceleaşi întrebări menţionate supra la pct. 1.

3) Noul ciclu temporal de şcolarizare la INM. Considerăm pertinente aceleaşi întrebări menționate supra la pct. 1.

4) Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor Speciale din Justiţie. Se impune desfiinţarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi în ce sens anume?”, se arată în scrisoare.

„Ministerul Justitiei va evalua cu atenţie punctul dumneavoastră de vedere exprimat asupra celor de mai sus şi argumentele invocate în sprijinul acestuia în cadrul prezentei consultări.

Ministerul Justiţiei intenţionează să menţină acest tip de consultare rapidă pe parcursul actualului mandat şi în legatură cu alte subiecte de interes comun, ca o bună practică şi o cutumă în cadrul unui dialog transparent permanent asupra temelor Justiţiei”, scrie în încheierea scrisorii.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW