Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Justiției, despre controalele de la căminele de bătrâni: Nu avem nevoie de schimbarea legislației, ci de aplicarea acesteia

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 11 iulie 2023 Etichete: , , , , ,

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, susține că România nu are nevoie de „schimbarea legislației” în ceea ce privește îngrijirea vârstnicilor din centrele de stat sau private, ci de „aplicarea corectă a legii”. Gorghiu a făcut un apel la comisiile de control să sesizeze toate neregulile, astfel încât să se ia măsurile legale.

„Dacă aplicam legea ca la carte, nu ajungeam în situația asta(n.r. abuzurile asupra bătrânilor din cele trei centre din Ilfov). România are legislație, la acest moment, este nevoie doar să se aplice. Îmi doresc ca toate cauzele care ţin de deminitatea omului, de umanitate, de aceste atrocităţi pe care le vedem  să fie anchetate cu celeritate şi mai departe vă asigur că soluţiile vor fi decise de către magistraţi”, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

În urma dezvăluirilor de la centrele din Ilfov, ajunse pe masa procurorilor, premierul Ciolacu a cerut Ministerului Muncii și Ministerului Justiției să vină cu soluții, cu propuneri de modificare a legislației, pentru ca astfel de abuzuri să nu se mai comită.

De ieri, 10 iulie, se desfășoară controale în toată țara la căminele pentru îngrijirea bătrânilor, de stat și private, după ce procurorii au luat cu asalt trei centre din Ilfov, din cauza tratamentelor inumane aplicate vârstnicilor. Astfel, au fost raportate mai multe nereguli: un cămin din Gorj a fost închis și evacuat, deoarece funcționa legal. Situația este similară în Brașov, București și Giurgiu, Timișoara, Constanța  Mureș, Arad. Din primele verificări, s-a constatat că la aceste centre mâncare aera expirată, insuficientă sau ținută în condiții necorespunzătoare, informează Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Cămin de bătrâni din Gorj, închis și evacuat, după ce s-a descoperit că funcționa ilegal 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW