Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu: Cred în nevinovăția Simonei Halep


Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a reacționat în seara zilei de duminică, 23 octombrie, la suspendarea provizorie a Simonei Halep din tenisul profesionist pe motiv de dopaj. 

Astfel, Predoiu a postat pe Facebook un mesaj de susținere la adresa fostului număr unu mondial.

„Nu o cunosc personal pe Simona Halep, dar i-am urmarit cariera și comportamentul atât pe teren, cât și în afara arenei. Cred în nevinovăția Simonei Halep față de acuzațiile de dopaj.

Prezumția de nevinovăție este valabilă și în astfel de situații.

Succes în acest „meci”, Simona Halep!”, a fost mesajul transmis de ministrul Justiției.

Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj

Fostul număr unu mondial, Simona Halep, a fost suspendată din tenisul profesionist pentru dopaj, a anunțat vineri, 21 octombrie, Agenția de Integritate a Tenisului, conform L’equipe. Românca a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă la US Open.

Simona Halep a fost sesizată cu o încălcare a Codului Mondial Antidoping pe 7 octombrie, în urma unui test pozitiv pentru Roxadustat, făcut în august, în timpul turneului US Open. Jucătoarea a solicitat analiza unei a doua probe, care a confirmat rezultatul obținut la analiza probei inițiale, în urma căreia a fost suspendată.

Sportiva neagă

Sportiva a relatat pe Facebook cele întâmplate, unde a negat că a luat vreodată cu bună știință substanțe interzise. Simona Halep a mai transmis că este determinată să lupte pentru a scoate la iveală adevărul.

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost anunțată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce a fost cel mai mare șoc din viața mea”, a transmis sportiva. 

Roxadustatul este un medicament care stimulează producţia de eritropoietină, pentru a crește anduranța la efort. Mai multe detalii, aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii