Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Energiei: Ne pregătim pentru iarnă. Nu se va pune problema ca populația să nu aibă încălzire

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 iulie 2022

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a dat asigurări vineri, 15 iulie, că populația și clienții protejați, cum ar fi spitalele, școlile sau grădinițele, vor avea încălzire pe timpul iernii.

Ne pregătim pentru iarnă. România a depăşit deja gradul de umplere al depozitelor de gaze, potrivit calendarului asumat în fața Comisiei Europene”, a scris ministrul, pe pagina personală de Facebook.

Virgil Popescu susține că, în acest moment, gradul de umplere este de 50%, adică 1,5 miliarde de metri cubi de gaze dintr-un total de 3,07 miliarde.

La data de 1 septembrie va trebui să avem 57 %, la data de 1 octombrie 66 % şi la 1 noiembrie 80 %. În niciun caz nu se va pune problema, în niciunul din scenarii, ca populaţia sau clienţii protejaţi (spitale, grădiniţe ș.a.m.d.) să nu aibă acces la gaze, să nu aibă încălzire”, a precizat Popescu.

CITEȘTE ȘI: Comisia Europeană va cere statelor membre să limiteze încălzirea şi răcirea clădirilor publice şi a birourilor pentru a reduce cererea de gaze / Ce spune ministrul Virgil Popescu

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *