Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Energiei, întâlnire cu omologul bulgar: România și Bulgaria își vor uni forțele privind pregătirile pentru iarnă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 septembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Ministrul român al Energiei, prezent vineri, 9 septembrie, la Bruxelles, s-a întâlnit cu omologul bulgar, Hristov Rossen. Cei doi oficiali au transmis că România și Bulgaria „își vor uni forțele” pentru a trece prin criza energetică.

Virgil Popescu se află vineri la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor Energiei din statele membre UE, convocată de președinția cehă a Consiliului UE.

Popescu s-a întâlnit cu omologul bulgar Hristov Rossen, iar cei doi miniștri au discutat despre operaționalizarea Platformei Energetice europene, ce-și propune achiziția în comun a gazelor naturale, dar și despre operaționalizarea coridorului Vertical de gaze naturale și a celui Transbalcanic.

De asemenea, România și Bulgaria își vor uni forțele privind pregătirile pentru iarnă și rolul resurselor indigene cu producție în bandă în asigurarea independenței energetice și a securității în aprovizionare”, a scris ministrul, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Gazoductul Bulgaria – Grecia va fi gata în termen de o săptămână

Joi, Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu președintele Bulgariei, Rumen Radev. Cei doi lideri au discutat despre relațiile bilaterale dintre cele două state și prioritățile în plan european, precum securitatea energetică și inter-conectivitatea.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW