Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educației: Sunt aproximativ 100.000 de elevi care vor începe școala în mediul online / Vă rog să transmiteți un apel la calm, un apel la a pune cu toții umărul ca educația să continue

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 septembrie 2020 Etichete: ,

Ministrul Educației a declarat că sunt aproximativ 100.000 de elevi care vor începe școala în mediul online. Monica Anisie nu consideră că ar exista un eșec în modul în care autoritățile au gestionat începutul școlilor în pandemie.

Ministrul Educației a transmis că aproximativ 100.000 de elevi vor începe școala în mediul online, iar peste 96.000 de profesori s-au format, în această perioadă, pentru a avea competențe digitale.

Referitor la elevii în scenariul roşu pentru 14 zile, trebuie să reţinem că acest proces este dinamic din punct de vedere epidemiologic şi s-ar putea întruni comitetul să să schimbe scenariul. Referitor la numărul de unităţi de învăţământ în scenariul roşu, sunt aproximativ 100.000 elevi care vor fi în scenariul roşu la acest moment. Asigurarea de echipamente e în sarcină unităţii de învăţământ şi în acest moment, în conformitate cu ce au transmis inspectoratele şcolare au transmis că nu sunt probleme. Să ne amintim cu toţii, că în perioada stării de urgenţă, atât profesorii, cât şi elevii au desfăşurat activităţile didactice în sistem online. Deci se poate. Dacă vorbim despre numărul de profesori care au competenţe digitale sunt peste 96.312 profesori care s-au format în această perioadă prin activităţile susţinute de casele corpului didactic. În acelaşi timp mulţumesc organizaţiilor neguvernamentale care au desfăşurat astfel de activităţi de formare în această perioadă”, a declarat Monica Anisie, în cadrul unei conferințe de presă.

Monica Anisie nu consideră că modul în care autoritățile au gestionat pandemia de coronavirus ar fi un eșec și face apel la calm.

Eu nu aș vorbi despre un eșec, aș vorbi despre faptul că suntem într-o situație dificilă. Ar putea să apară în orice moment o îmbolnăvire. Școala, în momentul în care află despre o situație de îmbolnăvire, trebuie să anunțe DSP, care, ulterior, trebuie să realizeze ancheta epidemiologica, și, după aceea, trebuie să știm care este scenariul în care poate funcționa școala. Nu putem vorbi despre un eșec. Trebuie să vorbim despre ceea ce se întâmplă la nivel național. Vă rog să transmiteți un apel la calm, un apel la a pune cu toții umărul ca educația să continue”, este apelul făcut de Monica Anisie.

CITEȘTE ȘI: PSD îi cere premierului Ludovic Orban să o demită pe Monica Anisie / Cine a mai cerut demisia ministrului Educației

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW