Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


PSD îi cere premierului Ludovic Orban să o demită pe Monica Anisie / Cine a mai cerut demisia ministrului Educației

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Partidul Social Democrat îi cere lui Ludovic Orban să o demită Monica Anisie, deoarece nu ar fi gestionat bine măsurile pentru începerea noului an școlar. De asemenea, Dacian Cioloș îi cere demisia de onoare ministrului Educației.

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, îi cere premierului Ludovic Orban să o demită pe Monica Anisie, după ce aceasta a declarat că nu mai înțelege nimic din ce se întâmplă în jurul ei.

Nu sunt absurd ca să îi cer doamnei ministru Monica Anisie să înţeleagă complexitatea sistemului. Sunt profesor şi eu ca şi dânsa şi nici nu îmi place să comentez asupra unor greşeli pe care le face. Probabil că toată lumea poate să greşească, însă este cazul, după părerea mea, nu să demisioneze, cum cerea un partener al partidului care se află la guvernare, ci este vorba de o demitere pur şi simplu. Doamna Anisie a spus, cu sinceritate, că nu mai înţelege nimic din ce se întâmplă în jurul ei”, a declarat Vasile Dîncu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD din Kiseleff.

PSD nu este prima formațiune politică ce dorește înlăturarea Monicăi Anisie

Dacian Cioloș susține că Monica Anisie ar trebui să-și dea demisia de onoare, după modul în care a gestionat deschiderea școlilor. Liderul PLUS este de părere că, cu două zile înainte de data la care elevii ar trebui să se întoarcă în bănci după o pauză de șase luni, nu există nicio certitudine că școlile s-ar putea deschide în siguranță.

„Doamna ministru al Educației, Monica Anisie, ar trebui să plece de la minister de urgență, dar nu am nicio speranță că se va întâmpla așa ceva. Mai ales că poate invoca exact criza pe care nu reușește să o rezolve pentru necesitatea rămânerii în funcție. Am văzut acest scenariu de zeci de ori. Politicieni incompetenți care cred că lumea se va prăbuși fără ei se agață de scaune cu disperare”, a declarat liderul PLUS.

Ludovic Orban, răspuns pentru Dacian Cioloș

Ludovic Orban i-a răspuns lui Dacian Cioloș, spunând că Monica Anisie a fost secretar de stat în timpul guvernării tehnocrate, iar cererea liderului PLUS ar fi o politizare dramatică, în contextul campaniei electorale.

Suntem în campanie electorală. Orice declaraţie trebuie privită în context electoral. Nu voi răspunde dar voi spune câteva lucruri. Am văzut că domnul Cioloş cere concursuri pentru directori (de şcoli – n.r.). Eu ştiu că mulţi dintre directorii actuali au dat concursul şi sunt în funcţie în urma concursurilor organizate în timpul guvernării Cioloş. De asemenea îi readuc aminte că în urmă cu o săptămână ne cerea nouă, Guvernului, să nu politizăm deschiderea şcolii. Or, să ceri demisia unui ministru cu o zi înainte de deschiderea şcolii mi se pare o politizare dramatică a subiectului, cu atât mai mult cu cât, din câte îmi aduc eu aminte aşa doamna Monica Anisie a fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei în timpul guvernării Cioloş.  Nu înţeleg, atunci era bună, acuma când nu mai e în acelaşi partid cu dânsul, sau , mă rog, în aceeaşi formă de guvernare nu mai e bună? Sunt declaraţii politice, nu răspund acestor declaraţii politice” a declarat Ludovic Orban.

Monica Anisie a răbufnit, susținând că toată lumea o critică

Monica Anisie susține că toată lumea o critică, dar nimeni nu vine cu soluții, iar acest lucru o face să nu mai înțeleagă nimic din jurul său. În plus, ministrul Educației a adăugat că îi este dor de elevii ei, singurii care îi dau încredere în viitor.

Nu mai înțeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! 😔
Orice intenție bună este interpretată de toți cei fără de greșeală! Oameni de bine, nu am ce zice! Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluții! Aștept soluții, dacă au!
Faptul că mă opresc și vorbesc cu oamenii nu e bine! Dacă nu vorbesc cu ei, ( ceea ce nu ma caracterizează) iarăși nu e bine! Orice aș face nu e bine! Și cine spune asta? Cei fără de greșeală!
Fiindcă sunt sinceră, nu e bine!
Dar oare ce e bine în viziunea acestor oameni?
Prin urmare, cred cu tărie că înainte de a arunca în oameni cu piatra, fiecare dintre noi ar trebui să se uite în oglindă!
Mi-e dor de sinceritatea și bucuria din ochii copiilor mei, care apreciază cu sinceritate ceea ce am făcut, fac și voi face întotdeauna! Atâta timp cât ei mă apreciază, iar părinții lor sunt alături de mine, îmi dă încredere că #VaFiBine!
Noapte liniștită, dragi prieteni!”, este mesajul postat de Monica Anisie pe Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW