Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educației: În opt săptămâni au fost au fost folosite mai puțin de 2% din numărul total de teste antigen

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2021

Începând cu data de 8 februarie, au fost utilizate doar 2% din numărul total de teste antigen rapide puse la dispoziție pentru testarea în școli, a anunțat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Oficialul susține că lipsa personalului medical și faptul că testele sunt considerate invazive de către părinți ar fi principalele motive pentru insuccesul campaniei de testare în școli.

„În opt săptămâni de școală (începând din 8 februarie), au fost folosite mai puțin de 2% din numărul total de teste antigen rapide puse la dispoziție pentru testarea în școli.
Două au fost cauzele acestui insucces major:
1. Lipsa de personal medical sau indisponibilitatea acestuia pentru administrarea testelor antigen rapide.
2. Acest tip de teste sunt considerate de foarte mulți părinți ca fiind «invazive»/traumatizante pentru copii, mai ales pentru cei de vârstă mică. Drept urmare, părinții nu și-au dat acordul pentru testarea în acest mod”, a afirmat ministrul.

În opinia lui Sorin Cîmpeanu, soluția pentru deblocarea situației este utilizarea unor teste non-invazive care înlătură cele două neajunsuri – nevoia de administrare de către personal medical și reticența părinților cu privire la exprimarea acordului absolut necesar pentru elevii minori.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 20652 more Information on that Topic: mainnews.ro/ministrul-educatiei-in-opt-saptamani-au-fost-au-fost-folosite-mai-putin-de-2-din-numarul-total-de-teste-antigen/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *