Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Ministrul de Externe, discuții telefonice cu șeful NATO și omologii din Finlanda și Suedia. Ce le-a transmis Bogdan Aurescu

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 mai 2022

Bogdan Aurescu a anunțat că a avut mai multe convorbiri telefonice duminică, 29 mai, pe tema aderării Suediei și Finlandei la Alianța Nord Atlantică.

Șeful diplomației de la București le-a transmis omologilor de la Helsinki, Pekka Haavisto, și Stockholm, Ann Linde, dar și secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, concluziile discuțiilor purtate în cadrul Trilateralei pe teme de Securitate de vineri, 27 mai.

Bogdan Aurescu a participat, vineri, la reuniunea Trilateralei pe teme de securitate a miniștrilor afacerilor externe din România, Polonia și Turcia, desfășurată la Istanbul, împreună cu ministrul polonez al afacerilor externe, Zbigniew Rau, și cu ministrul turc al afacerilor externe, Mevlüt Çavuşoğlu, gazdă a reuniunii.

Sperăm să avem în curând vești bune”, a spus Bogdan Aurescu, în urma unei discuții cu omologul de la Ankara.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Optimism în privința aderării Suediei și Finlandei la NATO / Aurescu, în urma întâlnirii cu omologii din Polonia și Turcia: Sperăm să avem veşti bune

Numai că președintele Turiciei, Recep Tayyip Erdogan, continuă să se opună aderării celor două țări nordice la NATO.

Atât timp cât Tayyip Erdogan este șeful de stat al Republicii Turciei, nu putem accepta ca unele țări care sprijină terorismul să intre în NATO”, a spus președintele Turciei, duminică, la sosirea din Azerbaijan.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW