Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Externe al României: Condamn atacurile Rusiei asupra porturilor Reni și Ismail

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 16 august 2023 Etichete: , , , ,

Ministrul de externe, Luminița Odobescu, condamă, într-o postare pe Twitter, noile atacuri rusești asupra porturilor ucrainene Reni și Ismail, aflate în apropierea graniței cu România. Porturile ucrainene  au fost atacate de ruși  în noaptea de marți spre miercuri.  Dronele au lovit depozitele de cereale, iar exploziile s-au auzit din orașul Galați. 

„Condamn cu fermitate atacurile continue ale Rusiei asupra oamenilor nevinovați, a infrastructurii civile, inclusiv a silozurilor de cereale din porturile Reni și Ismail. Prin aceste încălcări flagrante ale dreptului internațional, Rusia continuă să pună în pericol securitatea alimentară și siguranța navigației în Marea Neagră”, a scris oficialul român.

Acesta este cel de-al treilea atac masiv al Rusiei asupra porturilor ucrainene, aflate în apropierea graniței cu România, după ce liderii de la Moscova s-au retras din acordul ONU care permitea transportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră.

România a permis Ucrainei să folosească infrastructura națională maritimă pentru exporturi.

„Vom ajuta Ucraina cât e necesar”, afirma, recent, președintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:  „Minele din Marea Neagră, noua armă a lui Putin. De ce România nu se lasă intimidată”. Cum relatează presa internațională atacurile Rusiei asupra porturilor ucrainene

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii